Демократична България призова Столичната община да забрани шествието на т.нар. Безсмъртен полк,

...
Демократична България призова Столичната община да забрани шествието на т.нар. Безсмъртен полк,
Коментари Харесай

Демократична България призова шествието на Безсмъртния полк да бъде забранено

„ Демократична България " призова Столичната община да забрани шествието на така наречен " Безсмъртен полк ", което обичайно се състои на 9 май. На този ден в Русия и някои някогашни руски републики се чества т.нар. Ден на успеха. Денят, на който в съдружниците в антихитлеристката коалиция, означават капитулацията на Германия е 8 май.

В България като член на Европейски Съюз на 9 май се празнува Денят на Европа.

В открита декларация, адресирана до кмета на София Йорданка Фандъкова, общинските съветници от " Демократична България " напомнят, че събитието на така наречен " Безсмъртен полк "  е в чест на Червената войска – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 година, и посочват, че поради сегашния политически подтекст и войната в Украйна, сходно честване е несвоевременно.

" Бихме желали да напомним, че комунистическият режим е разгласен за незаконен от страна на Народното събрание на Република България и е безусловно недопустимо в центъра на столицата на страна членка на Европейския съюз и НАТО, да бъдат развявани флагове на страна агресор, още повече, че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители " евроатлантически подлоги ", написа в декларацията.

Според общинските съветници мероприятието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към " напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна ".

Шествие на " Безсмъртния полк " се организира в България от 9 май 2016 година, когато бе маркирана 71-годишнината от края на Втората международна война. То нормално стартира от паметника на Незнайния боец в Борисовата градина, минава по бул. " Цариградско шосе " и бул. " Цар Освободител " и стига до паметника на руската войска в Княжеската градина, а от „ Демократична България “  приканиха Столичната община да вземе превантивни ограничения, с цел да избегне ескалация на напрежението, като разгласи „ най-логичното и вярно решение – да забрани шествието “

В декларацията Демократична България още веднъж напомня своята позиция – от коалицията се опълчват на „ войната, стартирана персонално от президента на Руската федерация Владимир Путин, която докара до голям брой почтени жертви, както и редица стопански провокации освен в България, само че и в международен мащаб “.

Официален отговор от Столичната община към този момент няма. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР